Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2017

Conversation over Blog

Have you ever heard about ‘Conversation over coffee’? Yeah, yang Jinnyboy TV tu hehe. Never mind kalau taktahu, just Youtube it, you’ll know. But surely post ni bukan pasal tu. Cuma mengaplikasikan tajuk tu untuk tajuk entry 😆
Minggu lepas, hari terakhir aku di lab, labmate aku tanya,
“Are you still blogging?”
“Yeahhh, why?”
“Nothing. Sebab yelah kamek pun masih blogging jugak. Baru jak start balit”
“Ohh really. I just found that blogging is very good way to just express your feeling without any feedback from others”
“Kaaan. Kamek pun rasa macam ya. We really don’t think about others, just say what we would like to say”
“Yep. Kalau kau rasa nak popularity, fame, blog bukan tempatnya”
“Yes betul tu!”
“Oh apa kitak pun url blog, kamek mok baca”
“Eh sik perlu la”
Aku ingat aku sorang je berperangai aneh seperti itu *facepalm. Well, I know that kind of feeling. Bila cerita pasal blog kencang. Bila mintak blog address, segan nak kasi. Same goes to me. Dan aku sangat berharap dia taktahu url blog …

Thank you Ice Watch!

Nak jadikan cerita, strap jam lama aku macam terkeluar sikit dari landasan jam tu *ganas sangat. So haritu aku pun mencari la fesbuk page Ice Watch Malaysia sebab nak contact customer service memandangkan jam ni masih under warranty.
Masa bukak page tu ternampak pulak post contest ni, so aku macam eh ni boleh join ni menarik ni hahaha. Tapi aku biarkan dulu sebab aku takde masa nak shoot gambar cantik untuk contest ni.

Lepas aku PM page ni, dia pun suggest untuk bawa jam ke galeri ice-watch terdekat so boleh tukar kat sana. So aku pun ke Vivacity Mall. Sales boy tu kata tukar strap tu tak sampai RM50 tapi kene tunggu at least sebulan tempoh baiki. Aku cam, ‘What?’ I can’t live without my watch sobs 😢
Masatu mata aku sempat lagi usha Duo Collection dalam bekas kaca tu. So, plan aku, aku kene menang jugak contest ni, so aku boleh beli baru. Lepastu jam lama hantar repair, sementara tu aku boleh la pakai jam baru.
Jadi dengan tekad jitu tu, balik je dari Vivacity tu, aku terus shootin…

Akhirnya 2 Tahun Pun Berlalu

Semalam, secara rasminya tampuk kepimpinan PEMBINA UNIMAS bertukar wajah. Literally, memang rasa happy sangat. Dah lepas dah. Tapi dalam hati rasa sayu kot.
2 tahun terlalu banyak mengajar untuk jadi lebih kuat dari segala aspek. Bermula dari memegang jawatan sebagai Penolong Ketua Biro Bakti sehinggalah menjadi orang kedua tertinggi dalam organisasi, sebagai Ketua Beliawanis. Pengalaman yang sangat berharga, serious. Susah nak describe. And later I can conclude, this is really from Zero to Hero. Haha.
Kepada semua pimpinan yang telah mengharungi segala suka duka bersama, terima kasih untuk semua jenis kenangan. Macam-macam kenangan yang dapat. Inshaa Allah, bakal menjadi kenangan terindah bila BFG nanti.
Kepada semua hadek pimpinan baru, teruskan usaha dan terus meneraju arus! Anda lah harapan kami untuk meneruskan dakwah dan tarbiah di bumi Kenyalang ni. Jangan putus asa dan terus berjuang. Gunakanlah peluang yang ada ni untuk menimba banyak ilmu baru, tambah pengalaman, buatlah…

Skincare Routine

Sejak dua menjak tiga menjak ni aku rasa level kedewasaan aku dah naik level baru. Achievement unlocked 😎
So yeah, now I’ll talk about skincare.
Seriously? Yes.
Haritu jumpa Mary Kay beauty consultant, dia kata umur 22 ke atas dah patut ada awareness nak jaga muka sebab takut nanti dah tua muka teruk huhu sedih en. Prinsip aku senang je, tak perlu pun nak putih flawless. Cukup la bersih, takde penyakit, takde jerawat batu. Tu pun dah bersyukur sangat-sangat dah. Tapi benda macam tu tak boleh dapat kalau kau doa je, usaha malas. Jadi, ayuh!
Jadi, disebabkan aku ni macam dah ada kesedaran sikit. Aku pun start buat research dekat youtube, blogger, baca semua benda pasal skincare routine and stuff related. Masa mula-mula usha tu rasa macam OMG patut laaa cantik hahaha. Kau ingat senang nak jadi cantik? Penuh satu meja pebenda ntah barang-barang. Tu tak campur make-up lagi. Memang banyak la belajar term baru. The best part is, aku tahu banyaaaaaak benda baru. So it’s becoming more excit…

Ukhuwah Semanis BR

Sungguh, ukhuwah yang terjalin di landasan yang mendekatkan diri kepada Pencipta ternyata sangat mendamaikan dan paling manis sekali. Kalah kot BR.
Berbulan terasa seperti baru je jumpa semalam. Berat rasanya nak berpisah walaupun ia pengakhiran setiap pertemuan. Teruskan usaha dalam mencari redha Allah. Kuatkan diri untuk berubah menjadi yang lebih baik. Tanamkan azam untuk menjadi Muslimah yang sejati dan terbaik. Akhir sekali, jaga hubungan dengan Allah dan semua orang disekeliling kita.
Diharap perpisahan ini bukan perpisahan buat selamanya. Semoga kita jumpa lagi!
P/S: Jadi budak baik tau korang, I’ll miss all of you 😌
Currently in a good mood of design, so yeah, bookmarks untuk hadek-hadek asasi yang nak final dah. All the best! Ganbatte! 💪

Finally, it's here!

Sebulan yang lepas pada 7 Mac 2017, aku order kasut ni lepas ‘birthday proposal’ aku diluluskan oleh abah. Alhamdulillah, penantian aku tak sia-sia. Cantik gilaaa 😍😍😍
Aku suka pink. Tapi di zaman milenia ni pink tu tersangat umum. Ada hot pink, pink fushia yada yada tahpape punya nama pun banyak so aku tak hafal semua. But I know this one, Rose gold. It’s still consider as pink I guess 😆
Aku rasa rose gold ni unik dan nampak elegan. So yeah, untuk ke berapa juta kali, nak ucapkan terima kasih banyak-banyak-banyak abah. Muah banyak banyak jugak 😘
I’ve got this shoes from Indie Sneakers, boleh search dekat Facebook. Details lain boleh cari sendiri. Zaman serba canggih ni kau gugel jela haha
Okay kasut raya dah jumpa! 😍



One Year Anniversary - Lifebuuk

Sejak Lifebuuk post dekat Fesbuk yang dia nak hantar poskad ni, aku hari-hari cek peti pos. Curious sangat nak tahu mende laa dia nak bagi. Lagipun, aku kira regular customer so kalau tak dapat poskad ni ingat nak buat hal jugak lol
Rupanya dia nak bagi voucher offer, macam less than normal price la. Not bad, and thank you! Akan digunakan pada masa akan datang.
Rasanya aku dah ada lebih 5 kot Lifebuuk sekarang. And seriously Lifebuuk best gilaaa. Kbai
Arigatou Lifebuuk!