Skip to main content

Posts

Showing posts from June, 2013

Di Persimpangan Masa Hadapan

Salam ukhwah semua!
Sabtu , hari yang penuh padat dengan segala macam aktiviti dan tugasan dari lecturer. Aku yang dah bergelar budak Pra-U ni tak terkecuali dengan semua tu. Tapi aku tetap memilih untuk lebih santai. Weekend kut. Hihi.

Cantik kan pemandangan sungai ke tasik aku pun tak sure. Waterfront orang Sarawak panggil. Yeah , tenang je kalau tengok. Pencahayaan yang cantik. 
Yes , tapi harini hati aku tak setenang tu. Sangat tak tenang. Subuh aku dikejutkan dengan emel dari Yayasan Peneraju. Dan sekali lagi aku di uji. Memilih satu antara dua. 

Ya Allah , berikanlah yang terbaik untukku. Sesungguhnya Engkau Maha Mengetahui sesuatu. Amiin. 


Sekian. Tiada kata yang mampu terluah lagi. Doakan yang terbaik untuk aku. 

11 Hari Di sini :)

Salam ukhwah semua !
Pejam celik pejam celik aku dah 11 hari dekat sini. Kamek udah 11 hari sitok. Hihi. Eh , aku baru kira je kay hari aku dekat sini bukan sebab homesick. K take note. Haha. 
Pheww. Majlis Aluan Pelajar dah lepas , Majlis Ikrar dah lepas , kuliah pun dah start. Minggu pertama ni macam okay lah. Takde la banyak sangat task , assignment bagai en. So okay lah.
First day kuliah paling tak tahan , memang kena ingat sampai bila-bila. Aku punya lah cuak kan yela nama pun first day. Gerak dari bilik setengah jam awal takut sesat punya pasal. Alah bukan jauh pun actly dan bukan aku je tapi dah macam perarakan dah aku rasa semua pun keluar awal. Ada yang sebelum pukul 7 dah gerak pergi kuliah. Terbaik kan. Macam tu lah bagus. Hihi

Majlis Ikrar Pelajar @ DeTAR Putra :)

So kuliah , hmm okay lah boleh kata semua pun atas effort sendiri. Tak boleh dah nak harap sape-sape. Kawan sangat penting. Carilah kawan yang boleh tolong waktu susah dan senang. Dekat sini orang dah tak sibuk p…