Skip to main content

Posts

Showing posts from March, 2014

Respect

31 March 2014.

Salam cantik sekalian! 
Ya , aku amat busy sekarang , kalah menteri-menteri Malaysia ni haha. Well , hari ni tangan gatal nak menulis something. So here you are. Haha.

Respect. Ya , rasa hormat. Apa yang kita paham pasal respect ni ? Bagi salam dekat senior masa duduk asrama dulu-dulu ? Jalan tunduk depan orang tua ke cemana lagi?
Kita ni dari kecik dah di ajar untuk meng-hormati orang yang lebih tua dari kita. Tak kisah la siapa pun dia. Itulah nama nya hormat kan.
Nak cerita beberapa hari lepas aku berborak dengan kawan aku ni , 
" Kau tau tak makcik cafe tu baik gila dengan aku"
" Yeke? Macam tak percaya je. Makcik tu kan garang, muka ketat je"
"Betul lah. Dia baik tau"
"Hmmmm kenapa dengan kau je. Aku tak pernah pun. Apa kau dah buat?"
"Tak buat apa pun. Macam biasa jelah"
"Takkan la. Cuba cite apa kau buat kt dia?"
"Tak buat apa pun lah. Cuma tegur dia selalu. Pastu tanya-tanya kabar macam tu."
&quo…

Kubah National Park

19 Mac 2014.
Lama tak update belog ni. Busyyy amat. 
So takpe. Now i update hehe.
Oh last weekend , aku pergi hiking ! Yippie! Kubah National Park sangaaat sugoi! Alhamdulillah , berpeluang juga mendaki Gunung Serapi ( wlaupun half je) hehe. Sebab main trail group aku Waterfall Trail. Ya Allah , cantikk sangat ! Sesungguhnya hutan tu memang penuh dengan segala flora fauna. Memang lah Sarawak ni ohsem untuk eco-tourism!

Sebenarnya hiking tu tak de lah semudah yang di sangka. Penat Allah je yang tahuu. Penat gila tahu tak? Haha. Punya lah jauh ber-kilometers. Mula-mula bising je semangat sangat nak sampai Waterfall. Makin lama makin selow , suara pun dah tenggelam. Hahaha. Lawak betul.

Dan bile tengah jalan tu tetiba dengar deruan air sungai. Aku lah yang paling lega sekali. Phewww! Dah dekat. Yeayy! Time tu lah baru nak jalan lelaju balik. hehehe. Makin lama makin kuat bunyi air sungai tu. Lepas tu kami pun nampak sungai. Sungai kot! Sejuuuk. Stop sekejap. Lepas tu teruskan usaha. Bila…

Last Teen

8 March 2014.

19 tahun 1 hari.

A day to remember.

Semalam. One word. Havoc! Hahaha. Thanks to all yang menjayakan hari aku! hehehehehe terharu gilos aku weh. 
Memula membayangkan mak takde tak dapat nak celebrate sesama so macam agak hambar dan sangat sad day. Tapii , aku silap. Silap besar rasanya. Im glad to have those friends yang superb in everything! Thanks babe :)


Jutaan terima kasih kepada Ieja , Sab , Elis , Dan , Pipah yang bagi aku hadiah Conan tu! Ohmaii betapa aku tersangat inginkan benda alah tu tapi mengenangkan kewangan yang tk pernah memenuhi dan harga nya yang tak masuk akal mahal aku pendam kan ajee lah hahha. So to have that for free and to accept it as a birthday present is just the most awesome thing in my life. Thanks again friendss! ~
Mekaseh mekaseh jugak kepada yang lain. Fabel and Bihah korang memang sakai kenekan aku dalam kelas. Haha. Bihah , thanks sesangat for the book. Aku tahu kau nak sangat buku tu siap beli online lagi but tetiba kau decide untuk bagi…

Buat yang Tersayang

6 March 2014. 18 tahun. Rindu. Rindu sangat. Sangat sangat. Mak , orang rindu mak sesangat ni :'(
Tadi abah kol , "Phone apa sesuai nak kasi mak ni? Hmmmmm. Best la mak esok! Suprise! Dapat smartphone wuuuu. Lepas ni kena wasap orang selalu tau. Tau. Hehehe
Disebabkan tahun ni kita terpisah oleh Laut China Selatan , orang dah prepare hadiah untuk birthday mak tahun ni. Well , disebabkan orang dah sakan online shopping so yeah dengan cara tu jugak lah hadiah-hadiah ni akan sampai kepada mak. Suprise laa tu nanti. Hehehe. Mesti mak suka.
Susah jugak nak fikir benda paling cute paling bermakna nak kasi mak ni. So taraaa , i found this in Instagram. 
Solihah Mohammed Mokhtar. Selamat Hari Lahir , Mak :)
Cantik kan? Sesape berminat boleh la usha instag brader Novel Dakwah UK. Memang cantik! hihi
Mesti mak aku tak expect benda alah ni. Hadiah ni aku hadiahkan dengan harapan mak gantung kat dinding celah rumah kat mana-mana lah. Setiap kali terpandang teringat kat aku. Sobsosbsosb.�…

A B 2 C

1 Mac 2014.
Hari pertama Mac yang super hectic. Hari pertama di bulan Mac jatuh pada hari Sabtu tapi pepagi dah kena bangun jugak sebab ada AB2C.
AB2C.
Asasi Back to Community. AB2C ni merupakan aktiviti kumpulan terakhir untuk Asasi ni. Mesti la happy kot bila fikir dah setel semua aktiviti sem ni. Tapi bila duk fikir balik. Hmm lepasni tak de dah macam ni. Tak boleh dah nak havoc tak tentu pasal kan. Yeah akan ku rindu kenangan-kenangan ini :)

Kami memilih Kampung Muara Tuang untuk aktiviti ini. Aku dah bajet-bajet berangan nak tidur atas bas bagai. Konon membayangkan jauh la. Jakgi tak sempaaat nak lelap dah sampai. Hahaha. Bapak ah dekat.
Memang dorang ada cakap dekat tapi tak sangka ah sedekat itu. K fine. 
Jadi , sampai je sana. Kami berkumpul dalam dewan menanti orang-orang kampung datang.  Ketua kami dah cakap awal-awal minggu ni banyak kenduri kawen kat kampung dia tu. So mungkin tak ramai akan datang. Dan yeah beberapa ketul je yang datang. Budak-budak kecik yang datang tu me…