Skip to main content

Posts

Showing posts from October, 2013

Go baby Go!

Assalamualaikum..Final ,
8 days to go ,
Im still here wondering ,
Am i able to get 4 flat for final?
Am i?
Yes , you can!
I know you can,
Go baby go!

Last shout , to all unimas asasian members , all the best guyss (:So , lets study!

Surat Cinta buat Junior SPM

Hai guyss ! 
Actually , malam ni terasa macam terpanggil untuk buat satu entry khas utk Junior-junior-junior yang nak ambil SPM tahun ni. K kalau nak tahu final exam akak pun area minggu korang SPM tu jugak so kira fair laa kan. Haha. At least kan , korang dah habes silibus tau. Kitorang a week before exam baru laa silibus habes. Yeah seram gituhh. Haha
Dear Junior(s) , Oh kayy. Memandang kan akak dah pernah rasa 'seronoknya' SPM tu so nak share la sikit tips-tips boleh kata berkesan lah untuk korang :)
1. Buat jadual jangka masa pendek
Sangat tak terlambat lagi untuk buat jadual jangka masa pendek. Jadual tu start contohnya harini sampai hari SPM tu. So korang susun lah berapa subjek setiap hari. Kalau boleh untuk masa yang super-singkat ni takde lah masa nak pergi wayang lah apa lah. K just focus on your study. But still , petang2 tu boleh je nak riadah. Jogging ke apa ke :)
2. Tidur yang cukup
K akak faham sangat korang surely cuak plus takut plus fikir result lagi. But r…

Salam Aidiladha dari Perantauan

Assalamualaikum semua!Oh Salam Aidiladha semua. Ya , tahun ni aku tak beraya dengan family pun. Hmm sedeh jugak lah. K fine semua ckp " Ala bukan raya aidilfitri pun " tapi still sedeh jugak. Kolej sunyi sepi je bunyi cengkerik. HahaNak cite sambut raya jauh ni best jugak sebenarnya. Time takbir laa paling sebak sekali. Lepastu semangat nak pergi solat raya tau. Ramai pulak tu. Penuh bas. Hihi. Part sedeh nya tu bila dah ramai sangat sampai kitorang je makanan habes. Haha sadis. Lepastu balik kolej makan roti je lah.Oh , Terima kasih bebanyak kepada keluarga Nisa yang jemput kitorang budak2 tak balik raya ni beraya rumah dia. Hewhew. Terbaik lah makan macam2. Ada laksa sarawak , ketupat pulut , rendang , cheese cake , kek lapis. Pehh , lelama duduk situ boleh gemuk aku rasa. HahaItulah dinamakan pengalaman kan. Tapi serious tahun2 depan aku nak tempah tiket awal2. Murah dan boleh la aku balik kan. Takde lah sadlife sangat. Haha.

Puasa Sunat Arafah

Salam semua salam dunia!Hai guyss yang berada di Sarawak mahupun di semenanjung.Diharap semua berpuasa harini. Tahu kan harini hari Arafah dan kita disunatkan berpuasa pada hari ini. Banyak fadhilat puasa di hari Arafah ni. So daripada duk layan fesbuk sampai lebam tu baik la kita search gugel ke apa kelebihan berpuasa harini. Hehe. Buat keluarga tercinta ,
SELAMAT HARI RAYA AIDILADHA. Thats all from me.
Assalamualaikum (:

Pasar Serikin , Sarawak

Assalamualaikum semua! Ehem ehem. Puasa tak harini? K good kepada yang puasa. (Y)Oh semalam aku dengan membe2 pergi Pasar Serikin jalan-jalan shopping. Hewhew. Well , kitorang memang dah rancang lama pun nak pergi tapi semalam baru la berkesempatan. Yang pergi semalam pulak semua geng semenanjung yang tak balik raya. Hehh sedeh kan? Sobsob. Jauh kami bawa diri ke Serikin. HahaPerjalanan bermula pada pukul 7.00 pagi dan mengambil masa lebih kurang 1 jam lebeh. Kami menyewa van dan driver. Mula2 ingat nak drive sendiri but then bila semua membe2 sarawak kata bahaya la bagai bagai then kitorang pun sewa van. Better sangat. Jalan memang macam ular lepastu berlubang2. Grr. Poning den.Apa yang best sangat Serikin ni? Hmmm. Murah! Yes sangat murah.
Korang boleh dapatkan macam macam dekat Serikin ni macam bantal , kekabu , jubah , pakaian2 casual wanita , dress , telekung , frame ayat2 Quran , barang2 antik , barang kayu , kain pasang. Oh banyak sangat lagi sampai tak tersebut, hahaApa yang p…

The Last One

Salam semua ! *tarik hembus tarik hembus* Alhamdullilah masih diberi nyawa harini. Pheww. Semingu yang dasyat. Penuh dengan due date assignments yg pastinya memaksa setiap student utk bersengkang mata. K dah sabtu pun. Yeayy lepas dah semua.
Semalam last day PBL and bio lab. Sayu je kot. Aku rasa serious enjoy be in that group. Buat experiment sesama. Berlakon masa Pbl. Dapat pulak Sir Ridwan. Lab instructor kitorang pun sporting baik habes. Selalu tolong buat report. Hihi. So yeah just a perfect mixture. Haha. Semalam last experiment is Glucose tolerance test. Aku berpeluang acah2 jadi doctor kejap 2 kali. Hihi. Aku yang amek darah budak tu semalam. That feeling yeah sangat lah wordless. Tapi serious best. The moment darah tu keluar means kau dh berjaya. Haha. Alah , cucuk je lah. Haha. Takut budak tu gaya aku macam nk bunuh dia je. Haha. Oh btw , aku takkan lupa korang semua. Semua best. Hopefully we'll be in the same group as now for the next sem. Amiin.

Pure Love

Assalamualaikum..Love ,
Love Allah ,
Always.