Skip to main content

Posts

Showing posts from November, 2013

Aiskrim Goreng

Assalamualaikum (:
Hi there! Lama tak update kan. You know im soo busy with my kitchen, conan, books reunion and all stuffs. Haha Oh ya , cuti ni aku guna untuk try masak macam2 benda yang aku rasa cute , sedap dan senang. Hihi. So harini nak tunjuk aiskrim goreng. Aku rasa benda ni selalu jual dekat pasar malam la tak pun kiosk2 tepi pasaraya kan. So apakata kita cuba buat sendiri. Buat banyak2 makan banyak2. Haha
Apa yang kita diperlukan? 1) Roti Gardenia
2) Aiskrim Tu je? Yes! 1) Sediakan 2 keping roti
2) Letak aiskrim dekat tengah2 roti tu pastu lapik satu lagi roti
3) Tekap dengan cawan yang saiz ngam2 dengan roti tu ( guna cawan plastik sebab lebih nipis dan senang nak handle)
4) Lepas dah jadi bentuk bulat tu simpan dlm freezer
5) Goreng dalam minyak yang betul2 panas dalam 10 saat lepastu done! #Nota Kaki Roti Gardenia recommended sebab roti lain keras dan senang bocor.
Aiskrim Kings recommended sebab kurang manis. Hihi
Selamat mencuba!

Pakej Umrah dan Melancong Murah

Alhamdullilah. Jika diperhatikan zaman sekarang kesedaran terhadap Islam mula menebal dalam masyarakat. Mungkin kita terlalu selalu melihat dari sudut negatif tentang perkembangan sosial di negara kita padahal pada masa yang sama masih ramai yang berusaha kembali ke pangkal jalan dan mencari jalan bertemu Pencipta mereka. 
Oh ya , harini nak share sikit. Selalunya aku dengar ramai yang berhajat nak pergi umrah , pergi melancong tapi duit tak berapa nak cukup kan? Aku ada penyelesaian masalah tu. Aku ada jumpa pakej menunaikan umrah dengan harga serendah RM1500. Pakej ni lebih kurang macam tabung simpanan lah dan sangat boleh dipercayai. Pakej melancong pun banyak dalam agensi umrah dan pelancongan ni. 
Banyak tawaran hebat pihak Raudhah sediakan untuk sesiapa saja yang berminat. Yang nak pergi Umrah , pergi melancong ke Indonesia , Thailand , China , Vietnam dan banyak lagi , termasuklah pelancongan dalam negara. Semua pakej yang ditawarkan sangat lah berbaloi dan 
Apa yang korang pe…

Berakhirnya Semester 1 Asasi Unimas

Alhamdullilah. Phewww.
Masa terlalu pantas. Pantas meninggalkan manusia yang tidak tahu menghargainya. Sesungguhnya masa tidak pernah menanti manusia , biarpun sesaat Maka gunakan lah masa itu sebaiknya , sebaik mungkin Seolah-olah itulah masa yang terakhir buat kita :)
Yeah beberapa baris ayat yang terkeluar dengan spontannya bila aku terfikir. 
" Eh , dah habes dah sem 1 ? " " Eh , lama dah aku duduk Sarawak rupanya." " Eh , result keluar minggu depan laa." Ehhhhhh. K tu cuak. Haha
Jadi , cuti sebulan ini akan ku manfaatkan sebaiknya. In shaa Allah :)