Friday, April 26, 2013

GreyPink Feltbag ! Yeah !

 
 
 Hai semua ! 
Harini hari aku tak seperti biasa. Jantungku berdegup kencang. *Dup dap dup dap*
Aku tak sabar nak balik rumah. Kalau ikut hari sure hadiah aku dari ateh dah sampai. Hihi. Aku balik je rumah terus pandang post box. Oh tidak , kosong. Aku masuk rumah ada bungkusan atas meja. Yeahhhh ! At last !
Taraaa ===== >



Sampul hitam. Penuh misteri. Cuak je aku nak bukak. Hahaha
 
^
||
||
||
||
||
||
||
||
 
Suprise ! Haa , cantik kan :)
Handmade ni ^^
 
Just nice. Pink and Grey suit together :)
 The best part. Ada nama aku. Sure tak hilang laa. InsyaAllah :)


 Oh , ni back view. See , cute kan ?


Ni kira nak cuba try test letak my real camera lah ! Memang ngam2 je! Thanks Ateh !
So sekali lagi thanks a lot Ateh untuk hadiah yang super gempak ni ! Yeah , i love it !
#Kepada yang berminat boleh like page ni Fazlin Creative Corner and buat tempahan sendiri. Yang penting boleh custom made. Ikut suka la nak colour apa ke corak design apa. Kena berunding sendiri lah. Harga ? Tu jangan risau. Sure dapat best price punya. Aku boleh jamin harga sangat affordable :)
Tak semestinya casing camera benda lain pun boleh tapi mesti dari felt. Felt craft sangat cantik! Serious tak tipu :)
So tunggu apa lagi ? Get you own felt bag casing now ! 

Thursday, April 25, 2013

Eh , Pahang ?

 
 
Hey u olls ! Aku tahu yang lepasan Spm mesti dah memang tak sabar tunggu hari ni kan. Yeah. Result Matrik keluar harini. Wuhuuu. So , korang dapat mana ??
Aku dapat pahang weh pahang! Grr. Aku terkejut kejap. Aku sangat yakin aku akan dapat Melaka. Yeah Melaka is my first choice then Selangor baru Pahang. Tapi tup tup tup Pahang yang aku dapat. Hahaha. Redha weh redha. Then , aku cek kezen aku kitorang sama! Yahoo sep! Tapi macam laa si Mir tu nak belaja kat Malaysia kan. Haha. Aku doakan dia dapat la pergi Mesir :)
Tapi bila orang tanya aku nak pergi ke ? Aku akan jawab aku still tunggu result asasi. Ada rezeki dapat laa aku fly ke Sarawak. Hihi. Muka-bakal-duduk Unimas. Amiiin :)

Tahniah! Anda telah ditawarkan ke Program Matrikulasi,
Kementerian Pelajaran Malaysia
Nama XXXXXXXXX
No Kad Pengenalan 95030706XXXX
No Matrik MS1319536139 
Program Pengajian PROGRAM SATU TAHUN
Kursus SAINS
Nama Kolej KOLEJ MATRIKULASI PAHANG-KMPh
Tarikh Mendaftar 27 MEI 2013
 
Apa-apa pun aku still KIV matrik ni. Best jugak rasanya dapat benda ni. Huhu ^^
Kepada yang tak cek lagi boleh laa cek sekarang. Kalau tkde internet tu pandai-pandai mintak kawan cek. Oh cek guna sms pun boleh tau. So jangan tunggu lagi. Hahaha
Untuk buat semakan matrikulasi korang aku boleh tolong link-kan. Hihi

Semakan Melalui Sistem Pesanan Ringkas (SMS)

Untuk membuat semakan tawaran Melalui SMS :


  • Taipkan MOEMATNO. KP dan hantarkan ke 15888
  • Contoh : MOE MAT 920605051542

Last word , kalau memang korang dah ada banyak pilihan then still tak tahu nak pilih mana. Dengar cakap aku , Istikharah laa. Itu jalan terbaik. Bukan untuk jodoh je kita buat solat sunat tu. Tapi untuk buat keputusan masa depan macam ni jugak. So guys ! Jangan pening-pening kay :)



Sunday, April 21, 2013

Semangat nak pergi KLIBF 2013 ? Same here!

 
Salam semua ! Heiheiehei :) 

Sedar tak sedar kita semakin menghampiri KLIBF. Yeah Kuala Lumpur International Book Fair 2013. Kepada yang tktahu lagi bookfair ni akan bermula minggu depan. Yes. Minggu depan. So korang dah boleh buat kira-kira bajet bulanan. Dah boleh buat shoplist buku novel komik apa nak beli dan sebagainya.


Aku bukan-lah nk mempromosikan ke apa cuma nk share kepada si ulat-ulat buku comel macam aku pasal berita baik ni. Peace! hihi ^^ Pastinya kat bookfair ni ada diskaun , dapat hadiah laa , cabutan bertuah lagi. So kepada yang memang nak borong habis-habisan untuk stok setahun tu memang sangat-lah berbaloi. Huhu ^^



Kuala Lumpur International Book Fair 2013
Venue : PWTC
Date : 26 April -5 May 2013

Untuk menyenangkan korang nak buat survey ataupun cari buku-buku best aku ada a few links untuk ke website buku-buku faveret korang. I hope it can help u olls. ^^


Macam aku sendiri aku suka buat survey dulu. Tengok buku-buku bestseller and the prices. So nanti kat bookfair tu tkde lah lambat sangat nak pilih. Ambil yang berkenan which is dah tahu yang mana then terus bayar. Serious talk mesti ramai gilaa orang and maybe kita pun berhimpi-himpit untuk dapatkan satu buku je. Tu tak cite nak beratur bayar lagi. Sure panjang berjela. So dengan cara ni kita dapat jimat masa :)
    

Selamat membaca !
 
Alaf 21
Buku Prima
Pts One
GempakStarz
Telaga Biru
Kaki Novel
Karya Seni
Jemari Seni
KarangKraf
Kitab Terfaktab
Buku Fixi



#K kalau terjumpa kat boookfair agak-agak macam kenal tu tegur laa ye :) Aku pergi sabtu depan dengan membe2 InsyaAllah :)



Friday, April 19, 2013

Interview JPA-MARA at KPTM Bangi

  

Hey guys ! Hope semua pun dalam keadaan sihat hendaknya.

Isnin baru ni aku pergi KPTM Bangi teman kezen aku ada test MARA untuk program pinjaman MARA. Test tu kena amek dekat KPTM , Bangi. Wa cakap lu orang memang ramai gilaaa ah. Aku tengok pun rasa nak pitam. Dengan panas terik nya. Haishh dugaan sungguh. 

Nak jadi cerita time kezen aku study untuk test tu aku suruh la dia check nama aku online kut-kut laa dapat jugak macam dia. Dan dan dan aku DAPAT ! Gila betul ! Siapa sangka beb! Di kalangan belas ribuan budak2 stret As aku yang tak berapa nak stret ni dapat jugak. Alhamdullilah. Bersyukur kepada Ilahi :)

Masa : 2.00-5.00 petang
Tempat : KPTM , Bangi
Program : JPA-MARA
 Tarikh : 18 April 2013
 
Dah dapat tahu tu cuak je hati aku ni. Yang pasti interview mesti kena guna english. Hehh. Aku ni bukan mat saleh. Celup pun tak. Hahaha. Aku hanyalahh gadis kampung yang setia dengan bahasa ibundanya tapi ada hati nak pergi luar negara! Hahaha. Gasak. Balik rumah terus buat research. Buat la sikit2 preparation utk interview tu nanti kan. 
 
Untuk temuduga JPA-MARA ada 3 section ; BM , BI and Individual
 
1. Perbincangan dalam kumpulan - Bahasa Melayu
2. Group discussion - English
3. Individul - Both
 
Apa-apa pun yang aku boleh cakap mesti kena ada confident. Kau gasak je apa nak cakap yang penting yakin dan kau tahu point yang kau nak sampaikan. Jadi lain daripada orang lain. Oh , jangan lupa cakap terima kasih dekat interviewer tu sebelum keluar.
 
Aku yang tak seberapa nak pandai english ni pun boleh kata keluar jugak laa loghat english kampung aku. Hahaha. Aku rasa better cakap je. Bukan apa tak de la segan sangat. Yang ada time tu pun sume yang tk kenal dengan kita. Baru je kenal tk sampai satu hari. Dorang yang lain pun bukan semua nya bagus english. Cuma a few je yang memang gifted cakap english macam Mr Middleton. Hohoho #tiba-tiba. 

So , conclusion nya belasah jela. Bila kita nak kan sesuatu work for it! Kalau nak makan , perut lapar. Nasi kat depan mata tapi tak de usaha nk suap tk kenyang jugak . Ye tak?
 
# Pada hari yang sama aku dapat kol dari felda nenek aku. Alhamdullilah permohonan untuk biasiswa felda aku diterima ! Alhamdullilah. So next Wed aku kena pergi amek test kelayakan dekat Dewan Perdana Felda , Kuala Lumpur. So everybody please pray for me eh :) 
 
Jadi , aku angkat kaki dulu yee. 
Baibai semua ! 
 
 
 
 


About Me

My photo
23 yo girl with extraordinary hungriness. Love travel and design. Japan is a must-go-country on the list!