Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2013

My Love Cupcakes

Olaa everyone ! Sekarang ni aku memang tengah dalam mood belajar masak. And im seriously love it! Hari-hari aku tengok channel memasak tau. And aku tak tengok bodoh je. Apalagi ajak mak keluar la beli barang. Banyak jugak benda aku try. Relax , aku akan update dekat blog. No worries :) Ni haa , my 1st debut. haha.1st try decorate Cupcakes. Tengok-tengok , ada bakat tk ?? Hihihi



Actly , ni untuk jual. Tempahan untuk buat hantaran. Gempak tk mak aku bagi fully kepercayaan untuk aku buat. Dan hasilnya inilah :) Aku bangga la sekejap kan kena puji. Pelanggan pun suka. Suka suka suka. haha Rasanya cukup dah kut.  Done for now :)  Mata ne ^^

'Aku' yang Baru

Hai semua ! Salam sayang kepada semua Muslim seluruh pelosok dunia. 
Haihh. terasa kekok tangan menaip. tapi mengenangkan dah ada masa dan peluang takkan nak lepaskan kut. Hmm, tak sangka dah bulan 2 since my last post was on dis 2012. 
Frankly speaking , aku terasa busy dan sangat penat lately. Yeah. Aku dah bekerja sekarang. Dan aku dah merasa pun gaji pertama aku and its feel soo lovely using your own money. Ramai yang bertanya aku ni kerja apa? kedai buku? haha. Actly , plan asal memey laa nak keje kat kedai buku. Tuptup kedai buku aku aim tu tutup pulak. So , sekarang jadi pengasuh @ cikgu kat taska laa aku. 
Ramai tk faham apakah bidang kerja aku ni sebenarnya. Aku pun banyak belajar. The most important thing i had learn was menjaga anak adalah sesuatu yang bukan mudah. Bila aku keje ni aku rasa lebih hargai dan sayang parents aku. 
Nak tau tak keje aku mcam mana? haha. Let me share.  Kita start pukul 8 pagi aku pegi keje. Bila smpai taska tugas aku pun mula. Yeah. Tugas pertam…