Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2016

Kem Perkampungan Ilmu

21 Ogos 2016 | AHAD
Being one of SMKYL Alumni is a gift. Knowing friends from that school also make me feel great!
Alhamdulillah, terpisah kerana masing-masing sibuk mengejar ilmu, akhirnya kami berjumpa semula untuk Kem Perkampungan Ilmu ni sebagai fasilitator.
Aku puji semangat dan kesungguhan member satu batch yang sentiasa berfikir untuk menyumbang semula kepada sekolah. Aku kira ni merupakan program besar ketiga, dalam masa 3 tahun.
Nak throwback sikit, ini sekolah kedua aku masa sekolah menengah. Betapa aku rebel gila masa dapat tahu aku kene transfer ke sekolah ni. Kalau sekali tengok memang tak boleh hadam. Yelah, bila terpaksa bersekolah dengan budak-budak yang dari latar belakang yang berbeza benar dengan kau. Lain macam je perangai,

Tapi percayalah, aku tak perlukan masa yang lama pun untuk aku sayang gila kat sekolah ni. Tak pelik la ramai gila cikgu yang stay mengajar sini walaupun hakikatnya budak-budak dia nakal Ya Rabbi. Kenapa? Sebab ada something yang unik aku dapa…

Senarai Aksesori Wajib Milik SJ4000

15 Ogos 2016 | ISNIN
Setelah membeli SJ4000 dengan jayanya di Lazada, aku rasa ia satu investment yang baik la. Walaupun ada orang kata, alaa kau bukannya snorkelling setiap bulan pun hahaah. Ni semua ayat berbaur dengki je ni J
Kepada newbie yang baru nak berjinak-jinak main dengan action cam, entry ni mungkin banyak membantu dalam memilih aksesori yang perlu untuk korang ada for future great used J
1. Protective case

Aku pernah baca satu artikel kamera ni, good camera should come with a great protective bag. Dia macam kalau kau ada kamera mahal, tapi cara penyimpanan out, tak guna jugak. Cepat laa kamera kau rusak. Hoho
Masa beli kamera ni dulu, dapat percum protective case yang kecik tu. Saiz dia muat-muat untuk letak action cam je. So aku beli yang besar sikit. So kalau travel, aku akan bawa beg yang besar tu je. Lengkap semua benda dah letak dalam tu.
And yes, i love Original haha
2. Monopod

Kalau nak selfie ramai-ramai kenkadang tangan tu tak cukup panjang. Dapat pulak ahli sel…

Travelog : Pulau Perhentian

2 Ogos 2016 | SELASA
Alhamdulillah, Pulau Perhentian √

Pulau kedua yang berjaya dijejaki selepas Pulau Pangkor J
Overall Pulau Perhentian memang cantik, kalau bajet ciput, nak rasa lari jap dari masalah, Pulau Perhentian is one of the best stop J Pulau tak ramai sangat orang. Local people, orang Ganu memey peramoh toksah risau lah part tu kan. Makan pun senang dan sedap! Ohmaii I love food in Terengganu! Sedap gilaa
First time ke Pulau Perhentian, kami menaiki flight dari KUL-TGG. Tapi hakikatnya, route kami salah haha. Sepatutnya lebih dekat untuk turun di airport Kota Bharu kalau nak ke Pulau Perhentian.
Kalau turun di airport Kuala Terengganu, perlu memandu melalui Jalan Pantai atau Jerteh ke Kuala Besut yang mengambil masa lebih kurang 1 jam 30 minit atau lebih. Jalan kampung so tak boleh nak laju sangat. Lebih dekat melalui Jalan Pantai.
Kalau turun di airport Kota Bharu, perjalanan ke Kuala Besut lebih dekat. Jimat masa.
Plan ke Pulau Perhentian ni sebenarnya dari setahun yan…