Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2013

Pesta Buku Selangor 2013

Hi ulat buku se-Malaysia ! 
Kepada ulat buku sekitar Selangor ada yang taktahu lagi ke pasal Bookfair Selangor ni ? Taktahu takpe. Sekarang tahu kay. Oh , sekarang tengah berlansung Pesta Buku Selangor 2013 dekat SACC , Shah Alam. 


Aku dah melawat pagi tadi (:  Ada banyak booth yang menarik dengan harga-harga buku yang boleh kata murah laa kan. Hihi. And for student boleh guna baucer buku or if korang tunjuk kad pelajar dapat tambahan diskaun. Best kan ?
Actly , aku just nak tengok-tengok je tadi. Kononnya lah. Lepas tu dah lalu takkan tengok je. Ye tak ? Hm melebur jugak laah duit aku. Dapat la aku beli Majalah Jom , Kitab Terfaktab Korban Cinta Remaja and bookmark comel dari booth Stormreaders. 
Memandangkan aku pergi tu pagi time keje memey tkde orang lah kan. Macam aku je syok sendiri beli buku dalam tu. Lengang je. Hahaha ==" Kalau nak meriah sikit boleh laa menjengah hari Sabtu Ahad. Tapi paham2 jelah jammed manusia macam mana kan. Haha. 
Meh sini tengok , 



Too cute right …

Unimas Unimas (:

Hello people ! Yeah aku busyyy gilaa sekarang sampai tk sempat nak update my beloved blog ni. Hihi

K mula-2 perasan tak aku dah ubah lagu. Haha. See You di Ipt. Tu kira macam sesuai dengan situasi sekarang laa. Enjoy listening :)


Fyi , selasa depan aku akan fly ke Sarawak daftar Unimas. Yes. Universiti Malaysia Sarawak. Australia ? Oh man jangan kau sebut itu negara. Aku tak dapat pun tawaran pergi sana and i was like , saaaaaaaaaaaaaaadd . But takpe , maybe bukan rezeki aku ke oversea but i still can go over-the-sea. Haha
Bila dah nak dekat fly ni biasa lah banyak hal nak kena setel. Eh ingat masuk Uni tu bayar yuran je ke then masuk? Macam2 kay nak kene buat. Buat medical check up , beli barang , bukak akaun bank , then untuk pelajar semenanjung yang belajar dekat Sabah Sarawak kene buat Dokumen Perjalanan Terhad dekat Jabatan Imegresen Malaysia. Haa , itu lah. Macam nak buat pasport pulak fly luar negara. Over jee.

 OH. Ni bukan nak pindah terus eh. Kbai.

Disaat aku busy buat prep…

Kamek Sayang Kitak

Salam semua ! Yeah terasa lama benau dah tak berkarya and now i'll come back just for sharing something new in my life :) Bukak tutup mata tarikh 17 Mei pun dah berlalu. Yeahhh segala penantian ribuan budak batch aku terhenti dan terjawab mana arah tuju mereka lepas ni. Same goes to me :) Hihi. "Peace ! Penantian suatu penyeksaan kan. Yes , i agree with that. Waktu dah pukul 12 tu hati aku macam tk tenteram lansung . Nak check dekat website UPU hang , server down sangat. Then , aku try je lah guna SMS and i got the answer. 
Alhamdullilah :)

TAHNIAH!
Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut : W0010 - ASASI SAINS HAYAT (BUMIPUTERA SAHAJA) UNIMAS - UNIVERSITI MALAYSIA SARAWAK
" UNIMAS ? Sarawak kan. Jauhnyaaaaaaa. Kenapa pilih jauh-jauh sangat. "
Yes. Boleh cite 10 orang aku jumpa 9 akan cakap macam tu. Hahaha. So , aku nk jawab apa eh. Hm hm. Aku just nak fly ke Sarawak bukan untuk melancong ke hape. Aku macam berminat sangat. Plus , ada senior…