Tuesday, May 28, 2013

Pesta Buku Selangor 2013

 
Hi ulat buku se-Malaysia ! 

Kepada ulat buku sekitar Selangor ada yang taktahu lagi ke pasal Bookfair Selangor ni ? Taktahu takpe. Sekarang tahu kay. Oh , sekarang tengah berlansung Pesta Buku Selangor 2013 dekat SACC , Shah Alam. 



Aku dah melawat pagi tadi (: 
Ada banyak booth yang menarik dengan harga-harga buku yang boleh kata murah laa kan. Hihi. And for student boleh guna baucer buku or if korang tunjuk kad pelajar dapat tambahan diskaun. Best kan ?

Actly , aku just nak tengok-tengok je tadi. Kononnya lah. Lepas tu dah lalu takkan tengok je. Ye tak ? Hm melebur jugak laah duit aku. Dapat la aku beli Majalah Jom , Kitab Terfaktab Korban Cinta Remaja and bookmark comel dari booth Stormreaders. 

Memandangkan aku pergi tu pagi time keje memey tkde orang lah kan. Macam aku je syok sendiri beli buku dalam tu. Lengang je. Hahaha ==" Kalau nak meriah sikit boleh laa menjengah hari Sabtu Ahad. Tapi paham2 jelah jammed manusia macam mana kan. Haha. 

Meh sini tengok , 




Too cute right ? Yeah. Lepas ni makin semangat ah aku baca buku. Ada bookmark baruuu. Thanks to Stormreaders! :)
 
So , tu je info yang boleh dikongsikan. 
Sayonara , ulat buku sekalian ! (:

Unimas Unimas (:

  
Hello people ! Yeah aku busyyy gilaa sekarang sampai tk sempat nak update my beloved blog ni. Hihi

K mula-2 perasan tak aku dah ubah lagu. Haha. See You di Ipt. Tu kira macam sesuai dengan situasi sekarang laa. Enjoy listening :)


Fyi , selasa depan aku akan fly ke Sarawak daftar Unimas. Yes. Universiti Malaysia Sarawak. Australia ? Oh man jangan kau sebut itu negara. Aku tak dapat pun tawaran pergi sana and i was like , saaaaaaaaaaaaaaadd . But takpe , maybe bukan rezeki aku ke oversea but i still can go over-the-sea. Haha

Bila dah nak dekat fly ni biasa lah banyak hal nak kena setel. Eh ingat masuk Uni tu bayar yuran je ke then masuk? Macam2 kay nak kene buat. Buat medical check up , beli barang , bukak akaun bank , then untuk pelajar semenanjung yang belajar dekat Sabah Sarawak kene buat Dokumen Perjalanan Terhad dekat Jabatan Imegresen Malaysia. Haa , itu lah. Macam nak buat pasport pulak fly luar negara. Over jee.

 OH. Ni bukan nak pindah terus eh. Kbai.

Disaat aku busy buat preparation , ramai dah kengkawan yang dah masuk uni / matriks. Kalau aku masuk matriks pun aku dah daftar semalam. K peace budak2 matriks Pahang yang sama dengan aku! hihi. 


Ohoiiii koranng ! Dengar tak ? Serius aku terasa macam lepas sorang sorang kawan aku blah tinggalkan aku. Buktinya , tiada lagi update di status Fb-mu , tiada lagi tweet2 emo dan jiwang di timeline Twitter ku. Hahaha. K over kejap. But serious lah bila serentak semua hilang macam tu terasa kosong jee.

Wani mek kelate comel dan Nunad yang tembam. I miss you guys so much ! 
  Yeah. Farm , wirawati negara :) Nanti datang rumah i kita borong barang Naruto kayy :) Hihi

So , for you all aku doakan semoga perjalanan menuntut ilmu korang berjalan lancar dan sentiasa dipermudahkan. Amiiin. Oh doakan aku jugak yang bakal menetap di bumi Sarawak ini. Alahaii , poyo je aku ni. Hahaha.

Last shout , Take care people ! Mata-ne :)





Sunday, May 19, 2013

Kamek Sayang Kitak

 
Salam semua ! Yeah terasa lama benau dah tak berkarya and now i'll come back just for sharing something new in my life :)
Bukak tutup mata tarikh 17 Mei pun dah berlalu. Yeahhh segala penantian ribuan budak batch aku terhenti dan terjawab mana arah tuju mereka lepas ni. Same goes to me :) Hihi. "Peace !
Penantian suatu penyeksaan kan. Yes , i agree with that. Waktu dah pukul 12 tu hati aku macam tk tenteram lansung . Nak check dekat website UPU hang , server down sangat. Then , aku try je lah guna SMS and i got the answer. 

Alhamdullilah :)


TAHNIAH!

Anda telah berjaya ditawarkan program pengajian seperti berikut :
W0010 - ASASI SAINS HAYAT (BUMIPUTERA SAHAJA)
UNIMAS - UNIVERSITI MALAYSIA SARAWAK

" UNIMAS ? Sarawak kan. Jauhnyaaaaaaa. Kenapa pilih jauh-jauh sangat. "

Yes. Boleh cite 10 orang aku jumpa 9 akan cakap macam tu. Hahaha. So , aku nk jawab apa eh. Hm hm. Aku just nak fly ke Sarawak bukan untuk melancong ke hape. Aku macam berminat sangat. Plus , ada senior aku kat sana yang amek kos Biotech jugak dekat Unimas. So i just like WOW , aku pun nak pergi sana jugak. Please semua ! Support me okay. Biar laa jauh2 pun dekat Malaysia jugak. Bukan nya aku dah tk balik dah cuma maybe susah sikit laa nak balik. But still i will struggle for 1 year foundation there and pursue with my degree which is also there. 

So semua please pray for me :) I will always pray for my friends :)
Oh ya , aku tahu ramai jugak yang tolak UPU then masuk Matrik. Untuk golongan yang ni aku harap korang dah buat keputusan terbaik ! Chaiyok ! Kepada yang tk dapat UPU no worries , Allah is the best planner. He knows better for you. Actually tak kesah laa dapat form 6 ke matriks ke Asasi ke Dip ke yang penting kita ni. Kita ni yang menentukan masa depan kita. Kalau kita tak bersungguh-sungguh apa pun tak jadi. Betul ke idak ? Haa , lu pikir lah sendiri :)

Btw , esok result JPA-MARA aku keluar. Hm hm aku takde lah mengharap dapat pergi oversea tu tapi aku harap korang doakan laa yang terbaik untuk aku eh . Trimas ! :)


Last shout , to all 

#All family members
# Budak2 ASBKL 2010-2012

Kamek sayang kitak ! ! ! ! !


About Me

My photo
23 yo girl with extraordinary hungriness. Love travel and design. Japan is a must-go-country on the list!