Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2016

Hello, Lifebuuk!

17 September 2016 | SABTU
Ola Saturday!
Aku baru je setel godek-godek apps Lifebuuk, and I guess I was totally fun using it! Lifebuuk ni amende sebenarnya?
Lifebuuk ni satu aplikasi di bawah Fujifilm untuk mencetak gambar dalam bentuk 4R dalam bentuk yang lebih comel, tersusun dan murah!

Sejak 2 tahun lepas, aku terfikir bila gambar-gambar lama aku banyak hilang. Kenangan masa kecik-kecik hilang macam tu je. Faktor pindah randah rumah, simpan kat stor entah mana-mana letak dan macam-macam laa. Jadinya, aku terfikir, zaman sekarang semua gambar orang simpan dalam laptop, dalam pendrive, dalam hardisk. Apa jadi kalau semua ni broken down? Kene virus. Alahaiii sayangnyaa gambar tu semua huhu
So sejak tu aku mula print gambar in 3R, 4R. Mostly 4R. Dan simpan elok-elok. Aku nak bila adik-adik aku besar, dia dapat tengok balik muka selekeh dia masa kekecik. Ni jugak salah satu sebab kenapa aku pernah guna Instax camera, polaroid. Sebab kan kamera tu terus print gambar. Bagi aku gambar tu s…

Welcome abroad, Sem 5!

Pejam celik je dah sem 5. Welcome abroad, Sem 5!
Seminggu je baru start sem 5 ni, aku dah kene hantar baju pi dobi (maksudnya super-busy lettew). Semester kedua terakhir mesti lah penuh cabaran dan rintangan, tak gitu? :)
Well, bila fikir panjang rasa touching pulak dah nak habis ni. Hmmmm. Semalam ada orang tanya cita-cita, aku taktahu nak jawab apa. Kata seorang ikhwah, “Normal la tu kalau masih mencari cita-cita sekarang. Sebab ana pun dapat tetapkan betul-betul cita-cita masa final year”.
Well, aku masih mencari identity cita-cita. Tapi sebenarnya aku lebih cenderung nak tolong mak abah dekat rumah. Family business should be passed to the next generation, in shaa Allah I’ll be ready after my graduation.
Bercerita tentang FYP, ataupun final year project. Aku masih merangkak macam apa je ni nak setelkan research proposal huhu. Benda ni nampak macam senang tapi Allah je tahu sesak nak cari maklumat tu macam mana. Going through all this, aku macam tertanya banyak kali dalam diri s…