Skip to main content

Posts

Showing posts from February, 2015

Japanese Class

25 Feb 2015.
Harini Rabu dan untuk sem ni Rabu adalah hari cuti aku. No class at all. Hewhewhew
Jadi misi Pink Day, Wayang day or Bowling Day mungkin boleh terlaksana untuk hari-hari Rabu yang mendatang. I said, mungkin la. Kalau rajin :)
Oh ya, speaking of my first official Japanese Class. 

Yes. Akhirnya aku berjaya jugak enroll nak masuk kelas Japanese ni weh. Pheww selepas sem lepas gagal  bertarung di medan pendaftaran. Serious, adalah satu keperluan internet yang laju yang kebolehan menaip dan menekan dengan gigih dan laju juga untuk dapatkan kelas yang kau nak. Itulah Unimas. The best keyboard warrior and internet connection win. 
Membe aku kata Japanese class dah full tapi time aku try tu tetiba dapat plaaaaaak. K rezeki aku akhirnya. 
Alhamdulillah.
Jadi hari pertama ke kelas aku sesat tak jumpa kelas. 
Memandangkan kelas tu dekat fakulti lain so agak biasa la sesat tu walaupun sebenarnya boleh je kan nak tanya orang tu lah segan tak bertempat sangat meh. So sensei aku Fumie …

Travelog : Medan

Assalamualaikum duniaaaaaaaaaaa!  Alhamdulillah masih diberi nyawa hari ini.
Aku menjejak kaki ke bumi Medan, Indonesia minggu lepas la lebih kurang tapi tersangatlah takde masa nak menghapdate semua aktiviti disana.
Jadi, harini. Let’s talk about Medan!
Medan.



Salah satu tempat pelancongan yang agak popular dalam Negara Indonesia. Kepada penggemar alam sekitar, pemandangan semula jadi memang wajib datang sini.
Danau Toba tersangaaaaat lah cantik yang amat. Danau tu maksudnya tasik. Jadi, Danau Toba turut dikenali sebagai Tasik Toba.
Day 1
Kami tiba di Kualanamu Airport dalam pukul 8.45 am lepas jumpa Pak Ahmad (tourist guide) kami terus ke van dan dibawa menuju ke Parapat iaitu salah satu tempat di Danau Toba.
Biasalah baru turut plane tu perut dah bunyi bunyi mintak makan hahaha. Kami sepakat mintak Pak Ahmad berhenti memana untuk breakfast. Jadi kami singgah di Restoran Ayam Goreng Mania. Aku rasa ni macam high class restaurant sebab tengok gaya pelayan pakai baju seragam balik, t…

Selesai Semester 1

29 Januari 2015
Semalam, result Sem 1 keluar.
Alhamdulillah. 3 pointer jugak la. Hehe.
Melihat kepada result tu buat aku sedar. “Sebenarnya aku ni boleh buat, Cuma…….” K full stop. Perasan tak, sebenarnya takde menda yang mustahil. Kita yang tentukan setakat mana usaha kita tu.
Cumanya, bila kau tak yakin dengan diri kau. Belajar pun main main. Pastu sume nak fikir negative je. Asyik fikir semua susah. Susah la jadinya. Aku akui aku jenis yang sangat negative haha. Mana datang la perangai tu sume. So from now onwards aku dah berazam. I’ll try to become a better positive person. Mindset Jana mindset.
Memandangkan sekarang aku adalah salah seorang pelajar tajaan Yayasan Bank Rakyat, jadi aku patut gunakan duit tu untuk kebaikan pembelajaran aku. Bak kata Cikgu Fauzi, itu semua duit amanah. In shaa Allah, untuk sem akan dating. I’ll try my very best!
Bak kata jiisan, ‘Kurangkan main-main”

K. I guess I have to right? Hehe
#PrayforMe Jaaa J