Skip to main content

Posts

Showing posts from January, 2014

Alhamdulillah

Hectic week. Super duper hectic week.
Tekanan demi tekanan aku terima minggu ni. Dengan assignments yang belambak dan semuaa nya kene hantar minggu ni jugak. Quiz , test , mid sem exam lagi minggu depan. *sigh*
Kadang-kadang kita rasa kita ni kuat tapi sebenarnya kita memang takkan boleh tahan tekanan tu sorang-sorang. Kita akan cari jugak sesorang untuk luahkan perasaan. Ya , aku pun tak kuat.
Tetiba terfikir nak call membe aku padahal blok dia seberang je. Malas punya pasal kan. Haha Time tu lah semua nak keluar. Marah , bengang , stress dan macam-macam lah. Dia di talian cuma diam , menjadi seorang pendengar setia. Satgi dia cakap ,
"If we were truly people of "Alhamdullilah" we wouldn't find the time , energy , or motivation to complain" -Nouman Ali Khan-
Aku terdiam.
Sentap jugak lah. Phrase tu buat aku terpikir dan terus berfikir. Kan? Kenapa kena complain kalau betul kita orang yang bersyukur? Kenapa masih kita kena fikir benda yang kecik untuk dibesar-bes…

Setahun yang Berharga

Isnin.  Dua hari lepas , kawan aku melawat bilik. Kitorang borak-borak pasal martial arts masing-masing. Taekwondo aku okay je , agak hambar sebab kumpulan kitorang takde semangat kekitaan dan semangat kawan macam kumpulan lain. Aku agak sedih untuk tu. Yang kawan aku ni pulak , kumpulan dia macam ohsem gila tahap semua orang pun rasa nak join kumpulan dia. Lagi-lagi pulak dorang dapat Silat.  Hontou ni Sugoii! Haha
Daripada bercerita pasal martial arts event kitorang sambung pasal PBL (Problem-based Learning) sambung lagi pasal pensyarah A B C sambung lagi pasal aktiviti lepas ni , AB2C ( Asasi back to community) dan yeah akhirnya kitorang sedar. Setahun tu tak lama. Sangat singkat. Amat singkat. 
Sebak sangat rasanya. Macam sesi luahan perasaan pulak malam tu. Bila fikir apa yang akan jadi lepas asasi. Well , takkan semua nak sumbat masuk Medical Faculty. Bukan semua nak jadi doktor pun. Bila dah lain-lain kos tu nanti susah la nak jumpa. Kuliah tempat lain-lain. Hostel jauh-jauh.…

Sayonara 2013

Assalamualaikum..
Hai :) Sem 2. Kesibukan melanda lagi dan lagi.Tak sedar dah masuk tahun baru. Eh? Dah 2014? K fine hambar. Haha
Semua duk sibuk fikir azam tahun baru bagai. Azam tahun lepas dah setel? Hmmm.  Sedar tak sedar kita pun dah bertambah tahun. Dah semakin tua. Dan semakin menghampiri mati. Bunyi macam serious sangat kan? Tu lah kita ni memang tak boleh terima kalau orang cakap pasal mati. Kenapa? Lu pikirlah sendiri :)
2013.
Banyak perkara yang berlaku sepanjang 2013 sebenarnya. Perkara yang mengajar aku erti kehidupan dan persahabatan. Terasa macam nak flash back 2013 kejap harini. Hewhew
1. Keputusan SPM
Mac. Terasa macam baru semalam je aku ambil result. Haih lawak je bila teringat saat dan ketika aku dapat result tu aku menangis bagai nak rak sebab tengok result Chemistry aku. Sedih weh! Parents aku dah risau dah ingat aku dapat teruk sangat. Well , teruk la tu , bagi aku --'  Apa-apa pun aku tetap bersyukur. Peace :)
2. Matrik dan Asasi
Lepas result keluar semua o…