Skip to main content

Posts

Showing posts from May, 2014

Program Alumni SMKYL Batch 2010

Benda ni dah lama nak tulis tapi baru harini ada masa hihi

K actly time aku masih asasi lagi membe aku dah rancang nak buat program ni, program motiasi untuk pelajar tingkatan 3. Sebagai senior kami satu batch ditugaskan menjadi fasi la.

Memula tu aku rasa ye tak ye je , jadi tak jadi je program ni. Tapi aku tetap support la. Well , bila lagi nak berbakti dekat sekolah kan. Bila semua proposal dah hantar semua dah settle jadi lah program ni.

The best part is aku sebenarnya hampir 4 tahun jugak lah tak jumpa geng geng ni sume. Most of them dari kelas aku dulu. Kelas aku dulu pon around 30 something je so memang semua rapat.

Berdebar gak ah nak jumpa time tu. Cam over pun ada gak rasa mcm nak jumpa sape je. Hahaha. Tapi aku agak excited nak jumpa minah Aman ni sebab kitorang rapat time form 3 dulu hehe.

Nak cite lepas form 3 semua berpecah , ramai yang pindah sekolah. Sebab tu bila gather balik dia macam agak awkward heheTapi sesungguhnya batch kitorang mmg awesome lah sebab katanya t…

Using BB1M at MphOnline

Oh betapa lamanya aku tak update belog. K iolss dah bukan main busy sekarang. Asasi Unimas pun dah habes. So sekarang jadi penganggur terhormat yang pulak haha
Sebenarnya harini nak share pasal BB1M. Yes. Baucer buku 1 Malaysia. 
Ramai yang tak tahu pasal ni or sebenarnya ramai yang tak tahu nak guna beli apa kan. K sini gua nak share la sikit. 
Kita kan selalu je dapat masalah macam buku yang kita nak takde stok la , dah habes la, tk sempat nak kuar beli buku la apa la. 
K sekarang BB1M ada kat tangan. Tapi tak guna lagi. Cemana nak guna kalau asyik duduk rumah je? K i have the answer for that :)
Sekarang kita dah ada Mphonline! hehehe *macam promoter*
So just search jelah buku apa nak. Klik klik klik. Checkout chart. Isi form tu tick BB1M and thats it! Tunggu je parcel sampai rumah. Apa kelebihan dia? K untuk pertama kali beli. Lepas sign up akan dapat 1 kupon baucer yang akan di hantar ke emel korang. So time nak comfirm order tu letak ah kupon code tu sekali. Memang berbaloi-balo…