Friday, August 30, 2013

FeSeniSasi 2013

Assalamualaikum dunia!

Alhamdullilah , dah selesai Fesenisasi dengan jayanya! Yayy! Hihi

Aku bangga dengan group aku jugak. Boleh kata menjadi jugak la boria kitorang, haha. Walaupun banyak benda tukar2 last minit but still sume berlaku dengan sangat best dan enjoy. Haha

Pengalaman practice memang tk boleh lupa. Biasa lah lagi ramai orang lagi banyak jenis perangai. Yang lelaki toksah cite , si kayu ada , si lambat ada , si tak reti ikut muzik ada. Haha. Macam2. Gegel so far okayy lah. Menari kot. Takkan tak boleh kan. Haha

So , keputusan tak tahu lagi. Tapi aku rasa kalau menang tu ajaib lah sebab group lain power power wooo. Haha

Aku paling suka tengok tarian sumazau lah. Memey memukau habes. Tak lupa juga Ulik mayang. Fuh , meremang seh aku, seram habes. Ada part2 kene rasuk lagi. Macam live je. Dinding barinding pun best. Banggo den. Haha.

Papepun budak2 unimas ni sangat sporting tau. Walaupun dari negeri2 yang bebeza kitorang ter expose dengan budaya and tarian negeri lain and we just enjoy it! Paling best bila tengok orang cakap loghat. Orang Sarawak cakap Penang ada , Kelate , boleh belaka. Haha

Oh , kepada sume Group 2 , BII Squad. Korang memang best. Kita memang best! Haha

Wednesday, August 28, 2013

Mid term result. Apakah?

Assalamualaikum dan salam sejahtera (:

Hai people. Yeah as i said in the previous entry this week sangaaaat busy.
Dalam busy2 tu tidak di lupakan result mid term yang bila2 je boleh keluar. Bila masuk kuliah then lecturer komen komen , hmm dengar je pun dah cuak. Haih. Bunyi nya mcam our batch teruk laa. Sobsob.

So nak jadi cerita result keluar isnin baru2 ni. Yes. Terkejut aku. Result half menyedehkan half okayy. So kira average lah. Tu pon check result time practice boria. See , busy kan aku? Haha

Memandang result rasa sedeh pun ada , terkejut pun ada.
Takpe , usaha lebih untuk final! Yeahhh.

Bila aku tengok result aku , kawan2 aku. Aku sedar something. Aku kene mulakan misi belajar aku dari sekarang or aku tkkan dpt capai cita2 aku.
Exactly , Ganbatte ne Marjana-chan!

Time aku stress pasal result tu otak aku macam pop-up mesej keluar.
" Alangkah bahagia nya kalau dapat makan BR time mcm ni. " hihi

Thursday, August 22, 2013

Boria Vs Study

Assalamualaikum... hai dunia!

Pheww. Minggu yang sibuk. Sangat sibuk. Assignment toksah cite tak penah sikit. Ditambah pula dengan rencah rencah aktiviti seperti Fesenisasi.

Fesenisasi? Apakah?

Festival Seni Asasi. Yeah base on group koko then each group dpt 1 tarian yang akan di persembah kan. Kira battle tarian tradisional lah ni, haha.

Aku Group 2 , BII Squad. Kami dapat Boria. Haha. Lawak seh. Group lain ada dpt Inang , Joget Kelantan , mcm2 lah.

Bagi aku elok jugak lah dpt boria kan. Step dia simple je then tk pyh nak lembut lemah gemalai sangat. Haha. Membe2 boria pun best , sporting then okay lah. Enjoy! Haha

Fesenisasi tu next week tau. Just imagine. Hari2 practice balik dah penat. Bila penat rehat2 kejap ( update blog ) pastu tido. Bila nya nak study. Mata dah kuyu je dah. Haha.

Tadi pun quiz math entah pape je aku jawab. Grr cuak je aku dpt result teruk. Sobsobsob.

Oh ni tadi time practice boria hujan lebat pulak.

"Hujan yang turun bagaikan mutiara..."
* menangisi math tadi. Wuuu :"(

Sunday, August 18, 2013

Riang Raya 2013

Assalamualaikum.. hai (:

Tak lambat lagi rasanya nak wish ,

Selamat Hari Raya Aidilfitri ! Maaf Zahir dan Batin (:

Kepada yg mengenali diri ini , nak minta maaf banyak2, segala salah silap yang sengaja yang tak sengaja harap dimaafkan. Kita lupakan yang lama , kita mulakan yang baru. Okay? Hihi

Cerita raya tahun ni.

Kami budak2 unimas ni memey excited gila la time nak balik raya haritu. Lawak pun ada bila teringat balik. Sume muka bajet2 macam dri Aussie nak balik Malaysia je. Haha. Time dekat airport lagi lah. Pusing kiri kanan depan belakang boleh kata sume muka macam pernah tengok. Haha

Takdir dan jodoh agaknya seat aku dlm flight sederet budak unimas. Hamek kau. Haha. Rasa nak nyanyi je lagu balik kampung tu. Haha
Bila dah sampai LCCT tu Ya Allah heaven nya lah rasa. Serious tak sabar nk jumpa family. Hewhew

Persediaan raya? Hmm actly terasa mcm tk semangat je nak raya. Rasa mcm tk raya pun. Bila dah malam raya , dengar takbir baru lah terasa macam " Oh esok raya lah " haha.

Mungkin faktor usia dah tarak dah benda main bunga api bagai , tawaf satu kampung kutip duit raya but still happening dapat jumpa kengkawan lama , jumpa warden trsayang. Pastu bila kira2 duit raya baru sedar banyak jugak rupanya. Hahaha. Macam ni baru lah raya! Haha

Oh , kami grey dan purple tahun ini. Anda bagaimana?

About Me

My photo
23 yo girl with extraordinary hungriness. Love travel and design. Japan is a must-go-country on the list!