Wednesday, April 23, 2014

Unimasku Gemilang

 

Mungkin masih tak terlambat nak coretkan kenangan masam manis selama di Asasi Sains Unimas ni.

Kalau tak silap rasanya permohonan UPU dah tutup kan? So sekarang ni dak dak lepasan SPM memang tengah tunggu panggilan jelah kan. So itulah tujuan utama coretan ni di tulis pun. Hehe sound serious la pulak. K chill k teruskan membaca.

 
 
Andai la ditakdirkan anda anda atau anda dapat tawaran Asasi Sains Unimas , i tell you accept it! Serious talk bebeh.

Why? Why Sarawak why?

Sebab besttttt gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Hahaha

Serious tak tipu sangat best! Aku belajar banyak sangat benda dekat sini. Erti berdikari erti persahabatan erti macam macam benda. 

Dekat sini kau cuma ada kawan kawan dan kawan. Lagi lah macam aku contohnya takde seorang saudara terdekat pun dekat sini. Im alone! But i can survive! And it makes me stronger and makes me realize tht i actly can do it! Yes. True story beb.

Pembelajaran dekat sini sangat lah santai. Lecturers sangat lah best tersangat best sebenarnya. They treat you like a son , like a daughter. This is not school so you can do whatever you like. I mean w-h-a-t-e-v-e-r! Haha.

Sepanjang asasi ni memang macam macam aktiviti dah kitorang buat. Ada Martial Arts Tournament, panjat Gunung! , English Drama Interclass Competition, Festival Seni, Community Services dan banyaaak lagi! Tu tak termasuk kalau dah join tarbiyah join usrah. Jumpa usrahmates baru aka kawan-kawan baru. Kenal dengan senior-senior yang sangat baik hati. Diorang lah akak akak dekat sini. Join program macam-macam , pergi riadah mandi sungai, hmm byk lagi lah. Hehe

Tapi ,

Asasi ni kene work hard. Its only a year and we have to cover all tough chaptersss! Jangan main main. Asasi cuma sekali dalam hidup. Enjoy enjoy jugak cuma jangan sampai nanti enjoy sangat sampai study entah ke mana. Itu lah ujian dia. Ujian menangani masa lapang sebaiknya. Yes you can do whatever you want. Tapi betul ke apa yang kita buat tu? Dah besar kan so dah boleh pikir sendiri.

Tapi ,

Jangan risau. In shaa Allah berkat usaha kita akan beroleh kejayaan. Amiiin!

Jadi , jika anda lah yang di pilih ke Asasi Sains Unimas ni, relax, sit and think. Mungkin ini yang terbaik untuk anda. Ask Allah for His guidance.
 
May He bless you. May He bless us. Amiin.

Done for now. XOXO

Jaa :)


Sunday, April 20, 2014

Pre-exam Week

 

Sunday. 20th April 2014.
 
8 hari lagi menuju ke hari penentu. 
 
Teruja kah aku? Tidak! Banyaak lagi ni haa tak habes baca. Tapi sempat lagi merapu kat sini k hahaha

Dah nak dekat final maksudnya dah nak habes asasi maksudnya dah nak cuti maksudnya dah nak degree maksudnya dah nak terpisah dengan semua orang! Ohmaiii *cry-a-river


Sesungguhnya seminggu ni merupakan seminggu yang sukar. Seminggu yang tinggal untuk study. Seminggu yang tinggal untuk bersuka-hati bersuka-ria dengan kengkawan. Sebab tak de sape yang boleh jamin bila lagi kitorang semua dapat bersama-sama lagi. K sedeh. Semoga kita bertemu lagi. In shaa Allah :')

So , lets have fun this very week! Cherish the moment bebeh! hehehe

Last shout, 

Ganbatte! 


Target kene tinggi.
Menuju 4 Flat. hehehehe 
 
Jaa :)


Wednesday, April 9, 2014

Random

 
19 days more to final battle.


Perasaan aku? Gila tak cuak? Hahaha. K cuak amat. Tapi hidup mesti diteruskan haha.

Lega minggu ni lepas satu , satu selesai. Alhamdulillah. Semua berjalan lancar dengan jayanya. Hihi. Terima kasih kepada semua yang terlibat secara lansung dan tidak lansung dalam semua assignments dasyat akhir-akhir ni hehe.

Berperang dengan perasaan sendiri. Sebenarnya. Aku takut nak hadapi semua ni. Takut final exam dah nak dekat. Takut memikirkan pointer aku nanti. Takut soalan susah tahap aku tengok je pastu taktahu nak buat apa. Takut kene lelong kos. Takut kecewakan mak abah aku. Astaghfirullah.

Ya Allah, berilah hamba-Mu ini kekuatan.
Permudahkanlah segalanya.
Amiin.

Frankly speaking , its not something easy to smile and keep laughing while you are actually running from the truth. Im still a human being. Normal person too.

Perjuangan perlu diteruskan. Apa pun nak jadi jadilah hehehe.

I'll do my best! I will! I can do it! I know I can! Pray for me.

Jaa :)

About Me

My photo
23 yo girl with extraordinary hungriness. Love travel and design. Japan is a must-go-country on the list!