Skip to main content

Posts

Showing posts from April, 2014

Unimasku Gemilang

Mungkin masih tak terlambat nak coretkan kenangan masam manis selama di Asasi Sains Unimas ni.
Kalau tak silap rasanya permohonan UPU dah tutup kan? So sekarang ni dak dak lepasan SPM memang tengah tunggu panggilan jelah kan. So itulah tujuan utama coretan ni di tulis pun. Hehe sound serious la pulak. K chill k teruskan membaca.
Andai la ditakdirkan anda anda atau anda dapat tawaran Asasi Sains Unimas , i tell you accept it! Serious talk bebeh.

Why? Why Sarawak why?

Sebab besttttt gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Hahaha

Serious tak tipu sangat best! Aku belajar banyak sangat benda dekat sini. Erti berdikari erti persahabatan erti macam macam benda. 
Dekat sini kau cuma ada kawan kawan dan kawan. Lagi lah macam aku contohnya takde seorang saudara terdekat pun dekat sini. Im alone! But i can survive! And it makes me stronger and makes me realize tht i actly can do it! Yes. True story beb.

Pembelajaran dekat sini sangat lah santai. Lecturers sangat lah best tersangat best sebenarnya. They treat yo…

Pre-exam Week

Sunday. 20th April 2014. 8 hari lagi menuju ke hari penentu.  Teruja kah aku? Tidak! Banyaak lagi ni haa tak habes baca. Tapi sempat lagi merapu kat sini k hahaha
Dah nak dekat final maksudnya dah nak habes asasi maksudnya dah nak cuti maksudnya dah nak degree maksudnya dah nak terpisah dengan semua orang! Ohmaiii *cry-a-river

Sesungguhnya seminggu ni merupakan seminggu yang sukar. Seminggu yang tinggal untuk study. Seminggu yang tinggal untuk bersuka-hati bersuka-ria dengan kengkawan. Sebab tak de sape yang boleh jamin bila lagi kitorang semua dapat bersama-sama lagi. K sedeh. Semoga kita bertemu lagi. In shaa Allah :')
So , lets have fun this very week! Cherish the moment bebeh! hehehe
Last shout, 
Ganbatte! 

Target kene tinggi. Menuju 4 Flat. hehehehe  Jaa :)

Random

19 days more to final battle.


Perasaan aku? Gila tak cuak? Hahaha. K cuak amat. Tapi hidup mesti diteruskan haha.
Lega minggu ni lepas satu , satu selesai. Alhamdulillah. Semua berjalan lancar dengan jayanya. Hihi. Terima kasih kepada semua yang terlibat secara lansung dan tidak lansung dalam semua assignments dasyat akhir-akhir ni hehe.

Berperang dengan perasaan sendiri. Sebenarnya. Aku takut nak hadapi semua ni. Takut final exam dah nak dekat. Takut memikirkan pointer aku nanti. Takut soalan susah tahap aku tengok je pastu taktahu nak buat apa. Takut kene lelong kos. Takut kecewakan mak abah aku. Astaghfirullah.

Ya Allah, berilah hamba-Mu ini kekuatan.
Permudahkanlah segalanya.
Amiin.

Frankly speaking , its not something easy to smile and keep laughing while you are actually running from the truth. Im still a human being. Normal person too.

Perjuangan perlu diteruskan. Apa pun nak jadi jadilah hehehe.

I'll do my best! I will! I can do it! I know I can! Pray for me.

Jaa :)