Skip to main content

Unimasku Gemilang

 

Mungkin masih tak terlambat nak coretkan kenangan masam manis selama di Asasi Sains Unimas ni.

Kalau tak silap rasanya permohonan UPU dah tutup kan? So sekarang ni dak dak lepasan SPM memang tengah tunggu panggilan jelah kan. So itulah tujuan utama coretan ni di tulis pun. Hehe sound serious la pulak. K chill k teruskan membaca.

 
 
Andai la ditakdirkan anda anda atau anda dapat tawaran Asasi Sains Unimas , i tell you accept it! Serious talk bebeh.

Why? Why Sarawak why?

Sebab besttttt gilaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Hahaha

Serious tak tipu sangat best! Aku belajar banyak sangat benda dekat sini. Erti berdikari erti persahabatan erti macam macam benda. 

Dekat sini kau cuma ada kawan kawan dan kawan. Lagi lah macam aku contohnya takde seorang saudara terdekat pun dekat sini. Im alone! But i can survive! And it makes me stronger and makes me realize tht i actly can do it! Yes. True story beb.

Pembelajaran dekat sini sangat lah santai. Lecturers sangat lah best tersangat best sebenarnya. They treat you like a son , like a daughter. This is not school so you can do whatever you like. I mean w-h-a-t-e-v-e-r! Haha.

Sepanjang asasi ni memang macam macam aktiviti dah kitorang buat. Ada Martial Arts Tournament, panjat Gunung! , English Drama Interclass Competition, Festival Seni, Community Services dan banyaaak lagi! Tu tak termasuk kalau dah join tarbiyah join usrah. Jumpa usrahmates baru aka kawan-kawan baru. Kenal dengan senior-senior yang sangat baik hati. Diorang lah akak akak dekat sini. Join program macam-macam , pergi riadah mandi sungai, hmm byk lagi lah. Hehe

Tapi ,

Asasi ni kene work hard. Its only a year and we have to cover all tough chaptersss! Jangan main main. Asasi cuma sekali dalam hidup. Enjoy enjoy jugak cuma jangan sampai nanti enjoy sangat sampai study entah ke mana. Itu lah ujian dia. Ujian menangani masa lapang sebaiknya. Yes you can do whatever you want. Tapi betul ke apa yang kita buat tu? Dah besar kan so dah boleh pikir sendiri.

Tapi ,

Jangan risau. In shaa Allah berkat usaha kita akan beroleh kejayaan. Amiiin!

Jadi , jika anda lah yang di pilih ke Asasi Sains Unimas ni, relax, sit and think. Mungkin ini yang terbaik untuk anda. Ask Allah for His guidance.
 
May He bless you. May He bless us. Amiin.

Done for now. XOXO

Jaa :)