Skip to main content

Posts

Showing posts from August, 2017

Salute!

Alkisah minggu lepas, mak dan angah pergi bercuti ke Bandung. Jadi, tinggallah aku bersama adik lelaki 2 ketul dan abah. Dan serta merta tugas mak tu beralih kepada aku.
I thought it was easy at first. Malangnya, aku silap.
Disebabkan mak selalu masak dekat rumah dan angah memang ambil seni kulinari jadi aku memang sejak azali jarang gila memasak. Dengan duduk asrama masa sekolah. Belajar pulak jauh nun di Sarawak, duduk kolej lagi. Memang susah laa jumpa dapur. Bukan cerita tak pernah masuk dapur tapi jarang la masak. Selalunya aku ambil part penyediaan bahan-bahan masakan dan basuh pinggan je. Easy peasy.
Tapi bila dah mak dengan angah takde dekat rumah. Secara paksa relanya aku kena lah masak jugak hahahahaahhaa. Aku kalau sampai bab masak ni memang aku cuak. Bukan tak reti tapi tak berani. Confidence level aku boleh menjunam tahap beku. Hahaha sadis betul.
4 hari jadi chef dekat rumah. Alhamdulillah everything went well. Dengan bantuan Prof Google, semuanya berjalan lancar. Im…