Skip to main content

Posts

Showing posts from September, 2014

The First Week

Genap seminggu lepas habes MAP (Majlis Aluan Pelajar)
Seminggu pertama yang pelik, mungkin hahaha. Sebenarnya lebih kepada janggal.
Semua baru bagi aku. Pesekitaran yang baru, lecturers baru, budak baru tak ramai ah sebab pusing kiri pusing kanan budak asasi jeeee hahahaha. 
So tahun ni aku ambil subjek Biochemistry, Analytical Chemistry, Kelab Usahawan, Microbiology,  Statistics for biology, Tamadun Islam dan Tamadun Asia and lastly Cell Biology.
Bila aku tunjuk jadual aku kat membe, dia cam "Asal macam susah je subjek kau" K baik kau diam dari terus buat aku cuak je.
Tbh, aku agak cuak la tengok semua subjek Biotech ni tapi ini kan impian aku, kenapa aku nak takut pulak kan. Patutnya aku guna peluang yang ada ni. Bukan semua orang dapat kos yang dia nak. *k jana sedapkan hati dia
Cerita hari-hari pertama..
Biochemistry
Jadual kata pukul 10.00 pagi. Aku dan Sabrena jalan menonong baik punya macam la tahu kelas kat mana. Tetiba akak ni mungkin perasan kami sesat 'Ni nak p…