Skip to main content

Aiskrim Goreng

Assalamualaikum (:

Hi there! Lama tak update kan. You know im soo busy with my kitchen, conan, books reunion and all stuffs. Haha
Oh ya , cuti ni aku guna untuk try masak macam2 benda yang aku rasa cute , sedap dan senang. Hihi.
So harini nak tunjuk aiskrim goreng. Aku rasa benda ni selalu jual dekat pasar malam la tak pun kiosk2 tepi pasaraya kan. So apakata kita cuba buat sendiri. Buat banyak2 makan banyak2. Haha

Apa yang kita diperlukan?
1) Roti Gardenia
2) Aiskrim
Tu je? Yes!
1) Sediakan 2 keping roti
2) Letak aiskrim dekat tengah2 roti tu pastu lapik satu lagi roti
3) Tekap dengan cawan yang saiz ngam2 dengan roti tu ( guna cawan plastik sebab lebih nipis dan senang nak handle)
4) Lepas dah jadi bentuk bulat tu simpan dlm freezer
5) Goreng dalam minyak yang betul2 panas dalam 10 saat lepastu done!
#Nota Kaki
Roti Gardenia recommended sebab roti lain keras dan senang bocor.
Aiskrim Kings recommended sebab kurang manis. Hihi

Selamat mencuba!