Skip to main content

Summary of 2016

29 Disember 2017 | RABU

Beberapa hari lagi sebelum melangkah masuk ke pintu 2017

Setahun berlalu dengan super-pantas. Bila fikir balik, apa je yang berlaku sepanjang tempoh 2016 ni, lemme think 😎

Dan dengan gigihnya mencari hardisk, scrolling those moments stored in the solid black rectangle external hard disk, dan jumpa!

Let’s recap 2016 momento;

✔Field trip to Gunung Gading
✔Biotechnology Annual Dinner
✔Menyertai Misi Bantuan Perubatan bersama Yayasan Ikhlas
✔Bendahari Program Kembara Muallaf di Kg Meranek
✔Dilantik sebagai Ketua Beliawanis PEMBINA UNIMAS sesi 2016/2017
✔Tercalon dalam Anugerah Pengarah Projek Terbaik dan Anugerah Tun Abang Salehuddin dalam Majlis Apresiasi Gemilang Mahasiswa UNIMAS (MEGAH)
✔Menghadiri Mesyuarat Agung Tahunan (MATK) ke-10 PEMBINA
✔Menghadiri Program HIMMAH 3.0
✔Fasilitator dalam Perkampungan Ilmu SMK Yaacob Latif
✔Trip to Sabah
✔Trip to Pulau Perhentian
✔Trip to Bako National Park

Dan banyaaak lagi..

It's a wrap for 2016!

Oh semua ni tak disusun ikut urutan. Cuma ni antara yang aku paling ingat lah. Such a great memories to bring back home after my graduation soon huhu tetiba sayu pulak rasa sobs 😢

Alhamdulillah rupanya banyak benda yang sempat dilalui tahun ni. Sebenarnya banyak yang dah lupa-lupa haha. Bila jumpa semula gambar lama baru perasan balik.

And yeah, gunakanlah masa muda ni untuk buat macam-macam benda. Terokai ilmu baru, pergi tengok dunia luar, belajar soft skills and life skills. Jangan buang masa!

Muda ni hanya sekali, so kita enjoy!  perlu gunakan sebaiknya!

Semoga tahun baru ni lebih mencabar dan menyeronokkan!

Welcome abroad, 2017!