Skip to main content

Be a Leader

19 Oktober 2016 | RABU

Siapa kata senang jadi ketua?

Kalau ada yang kata macam ni, mintak jumpa eh. Mohon PM segera. Haha.

Tak, my point is – parah jadi ketua ni. Lagi-lagi kalau perempuan. We tend to make a decision emotionally. Which is not good pun. Tak professional. Tapi atas dasar simpati dan kasih sayang tanpa batasan tu kenkadang jadi tewas jugak.

Me is really in that situation now. Erghh parok. I was thinking, and keep thinking bout the responses.

Dengan rendah hati dan ego, saya ingin memohon maaf atas segala keterlanjuran kata atau apa-apa tindakan yang mengguris hati. Percayalah bukan niat saya begitu. Segalanya keputusan adalah untuk kebaikan bersama. Maafkan saya, please? *mata jeli* 

Percayalah. Perfectionist pun tak perfect. Inikan pula yang bukan perfectionist. Haha. Tinggi Bahasa aku. Mohon faham dan hadam.

Sekian.

Marjana,
Your-complex-leader-ever