Skip to main content

Review : Merentas Amerika

Merentas Amerika | A Review 

30 Jun 2016 | KHAMIS

#25/30 Ramadhan

Alhamdulillah, selesai baca buku ni. One word to describe, thorbaekkkk!

Ni bukanlah buku pertama hasil tulisan Badrul Hisham yang aku baca. Sebab aku dah pernah jatuh hati dengan Advantura Pulang ke Malaya. Dan buku yang ni pun tak kurang hebatnya.

Bagi aku Amerika ni susah sikit nak jejak, dengan kos nya, dengan persekitaran nya. Tapi bila baca buku ni macam haihhh nak pergi jugak please hahaha

Well, my fav part is Niagara falls! Mungkin dulu aku suka sangat baca novel Curahan Cinta Niagara. Jadi memang berangan aa nak pergi sana.

Bila tengok gambar-gambar Niagara Falls dalam buku ni, lagi laa rasa nak pergi. Subhanallah cantikk sangat

So yeah, siapa yang berani habis nak terjah Amerika boleh la baca buku ni J

"Jadi diri sendiri. Baru ada originaliti. Jangan terlalu nak ikut orang. Kita tak tahu apa yang mereka kurang". - Syaqif Aiman Sharom (Merentas Amerika, 2016)

Satu lagi siri buku travelogue yang berjaya dikhatamkan. Yeayy for me! Hehehe

Dengan buku bertambahlah ilmu di dada,
Dengan mengembara, dapatlah aplikasi pengetuan yang ada J