Skip to main content

Resepi Rahsia : Homemade Ice-cream (Aiskrim Buat Sendiri)


Bahan-bahan:

¼ Susu pekat
1 tin susu cair
1 sudu besar ovalette
1 sudu esen vanila
1 biji telur

Cara-cara:

1.       Campurkan semua bahan diatas dan pukul sehingga kembang

2.       Tuang dalam bekas

3.       Sejukkan, siap!

Tips:

* Untuk lebih perasa boleh bahagikan kepada dua-tiga bekas untuk lain-lain perasa

* Masukkan coklat cip setelah aiskrim keras sedikit, jika masukkan dari awal, coklat ci panda akan tenggelam hewhew

* Pastikan ovelette anda HALAL! Kebanyakkan yang dijual tiada symbol halal. Usahakan sampai jumpa. Kami guna Nur.

* Jika anda suka manis, tambah kan portion susu pekat

That’s all! Arigatou, jaa ne!
Semoga bermanfaat J