Skip to main content

Pertama 2016

1 Januari 2016 | JUMAAT

Hari pertama 2016.

Biasa je kot. Hahahaha.

Cuma fakta mengenai aku dah masuk tahun ke-21 tu agak perit untuk ditelan. Ahhh sedih.

Hari pertama di tahun 2016, aku bersama geng bulatan gembira beriadah bersama hadek-hadek asasi. 
Seronok Alhamdulillah. Hujan pun segan silu je nak turun. Everything went well. Seronok!

Di sebelah petang pula, bersama geng bulatan gembira sekali lagi. Kami ber-kafilah dakwah kepada masyarakat, ajak diorang pergi program lepasan sekolah. Karnival lepasan sekolah namanya. Untuk hadek hadek lepasan SPM. So yeah, that’s was my first day in 2016 be like. Hehehe

Soalan cliché tahun baru. Azam 2016?

Hmmm basically,

Tahun baru,

Semangat baru,

Azam lama. Hehehehehe

To be exact, aku takde pun specific azam each year. Benda sama je. Nak jadi baik, nak jadi lebih baik, nak jadi terbaik. Hahaha. Sebenarnya benda azam ni macam matlamat la. Tapi tak semestinya kita kene renew setiap kali tahun baru kan. Bila-bila pun boleh.

Jadi, azam lama aku. Just follow the flow.

So untuk netizen Malaysia semua. Selamat tahun baru! Yeah its 2016 already. Lagi 4 tahun nak sampai 2020.


Sudah majukah kita?


Wisma Bapa Kuching, tempat riada pagi tadi.