Skip to main content

Senyum itu Sedekah

 
25 November 2014


“Kenapa aku tengok kau ni ceria je eh”


Kata seorang mamat ni waktu aku tengah tunggu result experiment aku. Firstly, mamat itu bukanlah orang yang pertama cakap macam tu. Secondly, takkan la aku nak menangis je pulak kot. K kerek hahahaha


Sebenarnya aku memang dari kecik jenis cheerful macam tu. Aku jenis susah marah senang reda. So yeah, nak sakit hati lelama pun bukan nya best pun. So just enjoy the moment.


Senyumlah senyumlah ahaii cik mek molek


Aku cuma terfikir kenapa nak sedih? Fine la aku manusia gak. Banyak k masalah. Tapi deal with it lah. Lagipun dengan menjadi ceria seperti itu aku dapat hilangkan stress aku. Bila aku gila-gila tu la aku lupakan masalah aku. Lepak makan tido makan makan lagi gelak gelak haha really made my life bright.

Tbh, kau akan ada dalam hidup kau satu tahap yang kau tak boleh buat apa dah. Kau boleh senyum je. Haha. Percayalah. 

Oh terima kasih kepada kengkawan yang sudi layan gila aku, gelakkan lawak aku yang tak lawak, bersama aku dikala suka dan duka. Trimas geng!