Skip to main content

Dunia Dakwah

 
Salam semua!
 
Aku masih di Kota Samarahan yang sejuk. (rasa macam kat oversea dah) Hihi. Hujan yang tak menentu turun dan redanya. 
 
Alhamdullilah masih diberi nyawa dari Tuhan.
Cuti Krismas kami yang panjang membolehkan aku update belog. #Eh. Peace!
 
Sebenarnya entry kali ni aku nak share beberapa laman best yang boleh kita sama-sama layari untuk dapatkan pengetahuan lebih tentang agama. Atau dengan kata lain yang boleh membantu kita untuk menjadi insan lebih baik.
 
Sekarang ni kan dah zaman canggih. Majoriti sume dah ada akaun Facebook , Twitter , Instagram dan memacam bagai lagi lah. Kita boleh dan mampu menghabiskan ber-jam jam menghadap semua benda ni. Tapi cuba kita fikir kejap. Apa yang kita dapat? Hmmm. So apa kata kita guna masa yang terluang tu untuk benda yang berfaedah. Ya , yang LEBIH faedahnya. 
 
Tak salah nak online ke apa. Tapi apa kata sambil kita dok layan Twitter Facebook tu kita bukak jugak laman-laman ilmiah. Sekurang-kurangnya ada output yang kita dapat hari tu. Ye idok? Haha
Ni ada beberapa laman dakwah best yang aku selalu usha. Dan yup sentap sokmo bila baca. Hahaha
 
Website / Blog :
I luv Islam
Angel Pakai Gucci
Its Teme
Langit Ilahi 
 
Twitter :
Angel Pakai Gucci
ItsTeme
 
Youtube :
TH Film
Mr. Bie
Mr The All Shared
IProduksi
Mat Lutfi
Aiman Azlan
So yeah thats it.
Kenkadang time kita boring tak tahu nak buat apa tu boleh la browse sume yang tertera di atas. daripada layan game ber-jam jam apa pun tak dapat. (mungkin lagi stress sebab kalah) Haha. Baik kita buat sesuatu yang berfaedah dan bermanfaat.
 
Lepas dah usha-usha semua tu boleh la share-share pulak dengan kawan-kawan lain.
" Sedekah yang paling baik adalah seorang Muslim yang belajar kemudian mengajarkannya kepada Muslim yang lain " 
- Riwayat Ibn Majah-
Jadi , itulah entry kali ini. Penuh dengan link! haha
 
Semoga jumpa lagi. Jaa ne :)