Skip to main content

Sarawak Cultural Village

  

Hai semua hai dunia :)

Minggu lepas aku telah menyambut Hari Malaysia di sini. Yeah Sarawak Cultural Village. 
Actually , tempat ni macam dah jadi kewajipan utk budak-budak uni dekat sini pergi melawat. Seronok jugak tau dapat kenal budaya adat Sarawak ni. Dekat semenanjung takde benda-benda macam ni.

Kampung Budaya ni terletak di Santubong. Perjalanan dari Kota Samarahan mengambil masa dalam 53 minutes ( ikut maps ) . Terletak berhadapan dengan Damai Sentral. K depan laut k. Sangat best. Di sarankan untuk sewa kereta sendiri sebab memang best. Hihi

Oh Sarawak tersangat lah unik. Walaupun satu negeri tapi macam macam budaya dan adat diorang amalkan.

The best part is Persembahan Budaya. Yup. Bertempat di Panggung Budaya , Sarawak Cultural Village. Persembahan ni awesome gila sebab dia tunjuk semua tarian femes amous dekat Sarawak ni. Kepada yang bukan orang Sarawak memang sesuai la kan :) Ada silat , ngajat , orang menyumpit , macam-macam lah. Kitorang masuk lambat then berdiri dekat belakang sekali. K sad. Berdiri. Naseb baik enjoy gila. Hihi
  
Beberapa momento terindah di Kampung Budaya Sarawak :)





Sebelum balik , kami sempat beriadah di Pantai Damai. Yeah seperti namanya damai sungguh pantai ni. Angin sepoi-sepoi bahasa. Fuuuu fuuuu. Sambil makan snacks. Fuuuuu fuuu. Angin menyapa muka. Alahaaaiii indahnyaa saat tu. Haha. Melayan snacks sambil tengok laut sambil layan angin pantai. K awesome tak terkira. Hehe
 

K ini saje coretan kali ini.
Ki wo tsukete.  Jaa ne :)