Resepi Puding Roti Berkuah Kastard
Yo! Lama dah tak update resepi ni 😂😂
Motif sebenar letak resepi di blog ni adalah untuk rujukan akan datang. Yela, setiap kali google kita jumpa resepi, lepas buat sedap pulak. Next time google, dah lupa dah website mana satu yang kita refer sebelum ni. Kaaan dah haru.
Jadinya, post dalam blog sendiri adalah yang paling selamat. Kalau korang suka resepi kat blog aku, boleh dah star siap2 okeh?
P/S: Makan masa puding sejuk baru keluar peti ais adalah yang paling nikmat sekali. Selamat mencuba!
Resepi Puding Roti Berkuah Kastard
Motif sebenar letak resepi di blog ni adalah untuk rujukan akan datang. Yela, setiap kali google kita jumpa resepi, lepas buat sedap pulak. Next time google, dah lupa dah website mana satu yang kita refer sebelum ni. Kaaan dah haru.
Jadinya, post dalam blog sendiri adalah yang paling selamat. Kalau korang suka resepi kat blog aku, boleh dah star siap2 okeh?
P/S: Makan masa puding sejuk baru keluar peti ais adalah yang paling nikmat sekali. Selamat mencuba!
Puding Roti
Bahan-bahan:
Roti Gardenia
3 cawan susu
2 biji telur
3 sudu besar gula
2 sudu besar mentega
Essence vanilla
Cara-caranya:
1. Campurkan semua bahan. Panaskan sehingga sebati.
2. Koyak dan susun roti dalam tray. Tuangkan bahan yang telah dimasak tadi.
3. Taburkan kismis/kacang
4. Bakar 200'c selama 45min dalam oven atas air yang bertakung
Kuah
Bahan-bahan:
1 tin susu cair
3/4 cawan air
2 sudu besar gula
2 sudu besar tepung kastard
Cara-caranya:
Masak semua bahan sehingga pekat
Dan sedia untuk dihidang!
Comments
Post a Comment