Assalamualaikum :)

Assalamualaikum :)

Kebaikan dan Keburukan Tinggal di Asrama

Assalamualaikum ...

Hai , arini aku nk share something ngn korang sume . okey , bukan sume org berpeluang dpt duk kt ostel . cume yg terpilih je . byk tau ostel kt m'sia nie. ad sbp , mrsm , tu for dak2 pndai . yg harian pon ade , mcm ostel aku^^  utk yg nakal2 pon ade. haha * aku tk duk sini :)

duduk ostel ni ade kebaikan dan keburukan nyer . bese laa . everythg kt dunie nie ad pro n contra . kan ?

Kebaikan 

  1. Ramai Kawan
kau melangkah je masuk ostel , org pertama kau akn jumpe is kawan ! yeah . parents tk boleh nk duduk skali kt ostel nie. dh nme pon ostel kan . kalo nk tido skali ngn parents bek tkyh dul ostel. well , kawan adalah segla-galanya kt sini. korang akan sedar pentingnyer kawan tu. yg menariknyer kawan korang tu asal dr mcm2 tempat . syok laa kan . boleh tukar2 cerita :)

    2.  Belajar Longhat Baru

haa , point nie ade kaitan dgn point di ats. haha . yelaa , bile kwn2 korang tu dr negeri2 yg lain , cara dy ckp pon mestilah lain . tp ad beberapa negeri je yg ketara cket loghatnyer . mcm negori sembilan , kelate , ganu , sabah n sarawak . tp selalu nyer si kawan akn cube cakap mcm bese . konon kl-lah tu kan. haha . tp senang je nk dgr dorang longhat . time dorang kol fmily ah . cube korang g dekat2 . pehh , keluar sume . pekatt abes. haha.

   3. Study in Group

well , study kt ostel sgt sgt best . korang tkde lah bosan sgt nk study sorang-sorang. kalau mls ponn , suh je kawan korang bacekan . haha . kalau tk phm pape boleh la suruh kwn yg pndai cket tu ajarkan . selalunyer , ngn kwn2 nie lg phm . betol tk ? huhu

Keburukan

   1. Jauh dr Family

salah 1 keburukan is korang akn jauh dr family . yes , kawan adalah segalanye. bile mcm tu , korang mcm lebih sygkan kawan . yelaa , bile korang sush , org pertama akn tau , kwn korang laa. family jauh . tp bende nie boleh jee overcome . time korang balik umah tu . jd-lah friendly cket. cite sume bnde yg jd kn ostel tu . boleh laa share mcm2. baru laa ikatan keluarga tu tk hambar^^

  2. Selfish

yeah ! aku akui . ak tk mksudkan selfish yg mcm selfish tu . *aduhh , pe aku ckp ni. okey-okey , mcm nie. korang akn lebih suke menyendiri. mybe korang lebih tertarik dgn gadget2 korang drpd orang lain. korang akn luangkan lebih byk mase depn komputer , dgn fon or anythg else . ye laa , korang buat pe ? contact kawan korang gak . haha . kawan lagi. pastuu , kt ostel sume bnde dah tersedia . contohnyer , mknn . tk yh nk msk ke ape. sume dah hidang. just kene beratur. so , bile kt umah selalunyer korang akn amek mknn korang je. tk pikir org lain pon. tu laa yg aku cube mksudkan. huhu.

  3. Tak Pandai Masak

haha . point nie aku suke :) aku pon one of them actly . yes , aku tk tipu. org yg duk ostel selalunyer tk reti masak . tp ak tk ckp sume org tau . haha . yelaa , cube korang pikir. bile kt ostel sume mknn ade org msakkan . keje korang mkn je. paling up pon yg korang boleh masak , megi-lah . haha . yg tu memy ah variety en . ade megi tomyam , pama , megi kari. haha . tp care msk same je. letak air panas , tggu 5 minit , siap! boleh makan ! haha. tapi actly boleh je kalau nk pndai masak. kene laa rajin cket. tp mcm ne erk ? bile dah balik umh tu. mesti mak korang nk masakkan yg sedap2 . pastu , selalunyer kite ni di suruh relax je. yelaa , jarang2 balik. kalau tolong pon cket2 je. plg tk ponn , tolong tgok ahh. haha^^

so , amacam ? dpt tk mesej yg ak nk smpaikn tu ? haha

well , sume ni atas pengalaman aku jugak . saje je nk share dengan korang . 

last shout ,
have a nice day :)
sayoonara :)


Life is an Open Secret..Kan?

Life is An Open Secret . Powered by Blogger.

♥ Marjana-chan ♥

♥ Marjana-chan ♥

♥ Marjana 07 ♥

♥ Marjana 07 ♥

♥ Self-Reminder ♥

Updates.
Selamat hari raya temen-temen! :)

♥ Insta Shoppe ♥

♥ Insta Shoppe ♥
Follow : Instaxcrafts. Especially for instax mini lover :)

♥ WishList ♥

Mini Cooper
Nikon J1
Asus A450
Intax Mini 8 Pink

♥ Tweet-tweet ♥

♥ Thanks Like ♥

♥ Stalker comel ♥

♥ Cinta Dulu-dulu ♥

♥ Kaunter Pertanyaan ♥

....